PONS Device

Het PONS-apparaat is gebaseerd op bijna 40 jaar onderzoek op het gebied van neuromodulatie. Er wordt aangenomen dat neuromodulatie de neuroplasticiteit van de hersenen verbetert, het vermogen van de hersenen om te herstructureren of opnieuw te leren in reactie op nieuwe ervaringen, sensorische input en functionele eisen.

Onderzoek heeft aangetoond dat het proces van neuroplasticiteit ten grondslag ligt aan al het cerebrale leren, training en revalidatie.

In klinische studies induceert het PoNs-apparaat in combinatie met gerichte functionele therapie (samen met de PoNS-behandeling) neuroplasticiteit.

Onderzoek toont aan dat elektrische stimulatie van de tong (TLNS) twee belangrijke craniale zenuwen stimuleert: de trigeminus (de zenuw die verantwoordelijk is voor sensaties in het gezicht, bijten en kauwen) en de zenuw die verantwoordelijk is voor motorische controle van de meeste spieren die zorgen voor de gezichtsuitdrukkingen. De elektrische stimulatie van de schedelzenuwen creëert een stroom van neurale impulsen die vervolgens rechtstreeks in de hersenstam worden afgegeven, met name het belangrijkste controlecentrum voor vele levensfuncties, waaronder sensorische waarneming en beweging. Vanuit de hersenstam bewegen deze impulsen door de hersenen en activeren of reactiveren neuronen en structuren die bij het menselijke functioneren zijn betrokken - de cortex, het ruggenmerg en mogelijk het gehele centrale zenuwstelsel.

Bij kinderen beginnen ze deze therapie pas vanaf de leeftijd van 4 jaar.

Meer informatie is terug te vinden op onderstaande websites:

Heliusmedical - PONS
Rehaline - rehabilitatiecentrum Rusland

Interessante lectuur:
The brain's way of healing - Norman Doidge