Low Level Laser Therapy (LLLT)

Low Level Laser Therapie (afgekort LLLT), ook wel Low Power Laser Therapy, Cold Laser Therapy of Soft Laser therapie is een wetenschappelijk geteste behandelmethode op cellulair niveau dat een effectief wapen is gebleken in de strijd tegen tal van ziekten en aandoeningen.

Low Level Laser Therapie (afgekort LLLT), ook wel Low Power Laser Therapy, Cold Laser Therapy of Soft Laser therapie is een wetenschappelijk geteste behandelmethode op cellulair niveau dat een effectief wapen is gebleken in de strijd tegen tal van ziekten en aandoeningen.

Low Level Laser Therapie (ook wel Low Intensity Laser Therapie) stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam door middel van lokaal toegepast rood licht en infrarode laserstralen. Cellen in het lichaam absorberen de secuur gerichte lichtbundels en converteren ze in biochemische energie dat herstel en genezing bespoedigt. Om precies te zijn: Het laserlicht stimuleert de energieproducerende delen van de cel, de mitochondria geheten, om stoffen aan te maken die het vernieuwingsproces van de beschadigde cellen versnellen. De 'batterij' van de cellen krijgt als het ware een kick om weer normaal te functioneren.

Meer informatie is terug te vinden op onderstaande websites:

Low Level Laser Therpaie - wat is het?
Researchgate.net - LLLT & Cerebral Palsy

Welke laser?
QRI (quantum reflex integration):
Bij Quantum Reflex Integration (QRI) wordt de Low Level Laser ingezet voor het integreren van reflexen. De Low Level Laser helpt bij het herstellen en versterken van de myeline tussen de zenuwcellen in de hersenen, waardoor de boodschappen sneller worden doorgestuurd naar de volgende zenuwcel. Dit leidt tot een verbeterd fysiek functioneren en een verdere mentale ontwikkeling. QRI wordt succesvol toegepast bij het behandelen van leerstoornissen, gedragsproblemen en fysieke uitdagingen. Ook bij autisme, herseninfarct, tinnitus, zenuwpijnen, slechte wondheling, fibromyalgie, kaakproblematiek, CP, Parkinson kan QRI met de Low Level Laser worden ingezet. Het QRI programma bestaat uit het stimuleren van acupressuur punten en reflexpatronen met behulp van een harmonisch geluid in combinatie met Low Level Laser licht. Hierbij wordt de volgorde van de natuurlijke reflexontwikkeling aangehouden. Verder zijn er ook nog verdiepingscursussen die zich meer specifiek richten tot de hersenen, zoals cranial nerves, brain balans en primitive reflex zones.

https://quantumreflexintegration.nl/quantum-reflex-integration/

Movement lesson laser series: movement lesson laser Er zijn ook nog andere lasers terug te vinden, zoals de laser van Vielight, de laser van Biotech,... maar deze zijn hier moeilijker verkrijgbaar, duur en nog niet afgestemd op het gebruik op kinderen.

Interessante lectuur:

the brain’s way of healing van Norman Doidge
Photobiomodulation in the brain