WELOVECOLLETTE vzw

Een hart voor kinderen met Cerebrale Parese
U kan giften storten op rekening BE47 7360 6320 6880 ten gunste van WELOVECOLLETTE vzw.
Gelieve contact op te nemen indien u een factuur wenst.

Meer info   Initiatieven  Sponsors  Trooper  Media

  ’t Feestcomité verkoopt kalenders met Collette als burgemeester


’t Feestcomité van het personeel van Malle pakt uit met een ludieke actie ten voordele van vzw WeLoveColette. De gemotiveerde verkopers brengen kalenders aan de man met het driejarig meisje Collette uit Malle als burgemeester. De opbrengst gaat integraal naar de revalidatie van Collette, die verlammingsverschijnselen vertoont aan de linkerzijde van haar lichaam.

Meer lezen.  Domein de Renesse schittert in kerstsfeer


Sympathisanten van vzw We Love Collette op het kerstgebeuren in Domein de Renesse zondag, mét Colletje zelf erbij. Vrijwilligers hielden er een tentje met drank, hamburgers en toffe zelf genaaide spulletjes zoals knikkerzakjes open, waarvan de opbrengst naar de therapie van de Malse kleuter met cerebrale parese of hersenverlamming gaat.

Meer lezen.  WEEKENDTIP: kerstmarkt voor Collette


Kom zondagnamiddag genieten van lekkere jenever, limoncello en braadworst, en dat allemaal om de kleine Collette te steunen. De opbrengst van de gezellige kerstmarkt gaat namelijk naar WeLoveCollette: Collette, een driejarig meisje uit Malle, liep tijdens de geboorte een herseninfarct op. Hierbij werd een groot deel van haar rechterhersenhelft beschadigd, waardoor zij verlammingsverschijnselen aan de linkerzijde van haar lichaam vertoont. Haar revalidatie kost haar ouders jaarlijks 20.000 euro. ’t Feestcomité van het personeel van Malle wil hen daarom een financieel duwtje in de rug geven, en nodigt iedereen uit op zondag 8 december vanaf 13 uur aan Kasteel de Renesse in Oostmalle.

Meer lezen. Et voilà. 12.000 euro monnies om dromen mee waar te maken.


WAUW. Echt, wij hebben de afgelopen weken de allerallermooiste dromen zien passeren. 600 in totaal, waarop samen 55.000 mensen stemden. Gisteren zijn de winnaars bekend gemaakt in het hoofdgebouw van KBC in Leuven tijdens een wervelende show. Zij gingen ervandoor met, niet de 5.000 euro beloofde monnies, maar wel met in totaal 12.000 (TWAALFDUIZEND) euro om hun dromen te realiseren. Dju, je had er bij moeten zijn!

Meer lezen.  Buren overhandigen cheque aan Collette (3): “Om staprobot en dolfijntherapie te helpen betalen”


Het gebuurt Schrobbershoek in Oostmalle schonk dinsdag de opbrengst van zijn jaarlijkse tombola aan de ouders van Collette (3). Met het geld kan Collette haar dure niet-terugbetaalde staptherapie in TrainM in Antwerpen verder zetten. Haar ouders dromen ook van dolfijnentherapie.

Meer lezen.  Ouders starten crowdfunding voor dochter met hersenverlamming: “Dolfijntherapie voor Collette is onze droom”


De 3-jarige Collette en haar ouders dromen van dolfijntherapie in Curaçao. Kostprijs: 15.000 euro. “Onze meid werd geboren met een zwaar hersenletsel”, vertelt haar papa. “Elke dag oefent ze uren om later vlot te kunnen stappen. Dolfijntherapie helpt haar niet enkel vooruit, het is ook een beloning voor haar harde werk.”

Meer lezen.  Dolfijntherapie moet Collette zelfstandiger maken


Ook de 3-jarige Collette uit Malle werd geboren met hersenverlamming. Eten kan ze enkel via sonde. Ze moet zes keer per week naar de kine. Bij TRAINM in Antwerpen oefent ze uren met een robot om te leren stappen. Ook haar linkerhandje, dat kracht mist, wordt er getraind. «En sinds kort heeft ze zware epilepsie-aanvallen. Maar ook daar knokt ze zich door», vertelt haar papa. Haar ouders dromen van dolfijntherapie op Curaçao. Een kinesist en een ergotherapeut zullen Collette daar leren hoe zich om te kleden en haar zwembroekje aan te trekken. Later leert ze eten maken voor de dolfijnen en op de kade oefeningen doen. Lukt het haar om te klappen, dan zal de dolfijn reageren. Zo wordt ze aangemoedigd zich te concentreren. Aan het einde van de rit mag ze als beloning met de dolfijnen in het water. De therapie kost 15.000 euro. Via crowdfunding is al 2.000 euro opgehaald. Voor Collette lopen ook nog andere acties want ze krijgt veel niet terugbetaald: aangepaste schoenen, de robottraining (8.300 euro per jaar), sondevoeding (7.200 euro), kine (3.100 euro), epilepsie-detectie-apparatuur ( 3.000 euro).

Meer lezen. Kine voor kind met hersenverlamming wordt 5.000 euro duurder: “We voelen ons in de steek gelaten”


Kinderen met hersenverlamming krijgen vanaf september veel minder kinesitherapiesessies terugbetaald. Reden: een aanpassing in de wet, waarvan zelfs de artsen niet op de hoogte waren. Voor de meeste getroffen gezinnen betekent dat een extra kost van zo’n 5.000 euro per jaar. “Wij voelen ons in de steek gelaten.”

Meer lezen. Goed en slecht nieuws voor Collette (3): cheque voor training met staprobot, maar kinesist wordt niet meer terugbetaald


De ouders van Collette (3), een kleuter uit Oostmalle die geboren is met het zwaar hersenletsel cerebrale parese, kregen tijdens het afsluitend feestje van Café Collette 4.619 euro. Dit is de opbrengst van de actie die de ouders van de klasgenootjes van Collette uit het wijkschooltje van Immaculata verzamelden. Het was de bedoeling dat Collette haar dure niet-terugbetaalde staptherapie met de staprobot in TrainM in Antwerpen kon betalen.

Meer lezen. Naar school op eerste dag van zomervakantie: benefiet voor meisje (3) met hersenletsel enorm succes


Full house zaterdag op de speelplaats van kleuterschooltje Immaculata in Oostmalle. Daar kwamen 300 ouders en kinderen naar Café Collette, een benefiet voor de 3-jarige Collette die werd geboren met een zwaar hersenletsel.

Meer lezen. 640 treden mét perslucht en in interventiekleding: brandweerman Jelle laat zich sponsoren voor staptherapie Collette (3)


Jelle Kenis (31) uit Oostmalle heeft hoge ogen gegooid op de Silverrun, de jaarlijkse trappenloop in de Antwerpse Silvertopblokken. De brandweerman bedwong de 640 treden van de woonblok in interventiekleding en mét perslucht. Hij liet zich sponsoren ten voordele van Collette (3), het klasgenootje van zijn dochtertje.

Meer lezen. Brandweerman loopt 640 treden met perslucht voor staptherapie van Collette (3)


Jelle Kenis, brandweerman in Oostmalle, neemt op zondag 9 juni in Antwerpen deel aan de Silverrun. Hij laat zich sponsoren om mee de therapie met een staprobot te betalen van Collette (3), een vriendinnetje van zijn eigen dochtertje Felien die op de wijkschool van Immaculata in Oostmalle zit.

Meer lezen. Politie-inspecteur moet Iron Man staken: “Maar hij blijft de held van Collette”


Politie-inspecteur Dirk Van Camp heeft afgelopen weekend de Iron Man in Lanzarote moeten staken. Aan zijn drive of conditie lag het niet, wel aan een technisch probleem. Dirk liep de Iron Man voor het dochtertje van zijn collega. De 3-jarige Collette werd geboren met een zwaar hersenletsel.

Meer lezen. Inspecteur Dirk loopt Iron Man voor ziek dochtertje (3) collega: “Samen met Collette over de meet, dat gaat zo schoon zijn”


Je hebt goede collega’s en je hebt Dirk Van Camp (54). De politie-inspecteur loopt, fietst en zwemt op 25 mei de Iron Man van Lanzarote onder een bloedhete zon. Die helletocht onderneemt hij voor de 3-jarige Collette, de dochter van zijn collega. Het meisje werd geboren met een zwaar hersenletsel.

Meer lezen. Dodentocht voor Collette (2) brengt 3.000 euro op


Het is hem gelukt: cipier Didier, die in de Antwerpse Begijnenstraat werkt, heeft de Dodentocht uitgelopen. En zo bracht hij meer dan 3.000 euro in het laadje voor de revalidatie van Collette (2), het dochtertje van een bevriend koppel dat een beperking heeft.

Meer lezen. “Collette (2) wacht me op aan finish Dodentocht”


Cipier Didier Lemeer, die in Hoevenen woont, heeft een goede reden om de beruchte Dodentocht uit te wandelen: hij zamelt geld in voor Collette (2), het dochtertje met een beperking van een bevriend koppel uit Retie. “Collette wacht me op aan de eindstreep. Ik móet het dus wel halen.”

Meer lezen.

.