Bronnen over Cerebrale Parese

Hieronder vindt u bronnen, links, instanties, e.d. met betrekking tot Cerebrale Parese.

BOSK

Elke dag wordt ergens in Nederland een baby geboren met Cerebrale Parese (CP). BOSK.nl is een website van én voor de tienduizenden mensen met CP in Nederland. Net als ieder ander willen zij het maximale uit hun leven halen. De BOSK is de vereniging van mensen met CP. Ze weten wat het is om te leven met CP of een kind met CP groot te brengen. Eigen kracht en eigen keuzes staan bij hun centraal. Leven met CP doe je niet alleen. Jij leeft met anderen, en anderen zijn belangrijk voor jouw kracht, levensvreugde en mogelijkheden. De BOSK is daarom ook van en voor ouders, broers en zussen, opa's en oma's, vrienden en partners.

Heder

Heder geloofd dat ieder mens de kans verdient samen met en door anderen zijn eigen weg te gaan. Hun zorg en houvast maken ze waar door expertise en zachtmoedigheid. Hoe ze ons organiseren hebben ze aangepast aan het veranderende zorglandschap: expertisedomeinen met een focus op specifieke leefwerelden en noden. Geen silo’s, wel stadswijken met een eigen sfeer en identiteit die met mekaar samenwerken. Heder is sinds het prille ontstaan van het Sint-Jozefinstituut in 1954 van één enkel klasje uitgegroeid tot een voorziening met verschillende campussen die zorg en houvast biedt aan meer dan 1000 cliënten.

TRAINM

De missie van het Antwerpse neuro revalidatiecentrum TRAINM is om kinderen en volwassenen met neurologische aandoeningen te helpen in hun revalidatie, met meetbare resultaten. TRAINM maakt gebruik van robotica om te revalidatie te bevorderen. Zo bieden zij sessies aan waar de patiënt kan stappen aan de hand van een staprobot, de handfunctie oefenen aan de hand van een robot en trainen in een virtuele gym.